New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq

2019 – İnfaz Koruma Memuru Maaşları

Ana SayfaMemur Maaşları2019 – İnfaz Koruma Memuru Maaşları
04
Eki
2019 – İnfaz Koruma Memuru Maaşları

Halk arasında Gardiyan olarak da bilinen İnfaz Koruma Memuru 2019 yılında ne kadar maaş alacak. Başta bu mesleği yapan kişiler ve yakınları tarafından merak edilmektedir. Adalet bakanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren infaz koruma memurlarının çalışma koşulları maaşları ve ne iş yaptıkları hakkında yazımız içerisinde bilgi sahibi olabilirisiniz. 2019 infaz koruma memuru maaşları geçtiğimiz yıla göre hesaplanmakta enflasyon zammı bu yıl ilk döneminde tüm memur maaşlarına eklendiği gibi infaz koruma memurların maaşlarına da eklenmektedir. Uzun zamandır maaş iyileştirmesi bekleyen İnfaz Koruma Memurları son zamanlarda bu konuyu iyice gündeme getirmektedir ve maaş hesaplaması yapılırken ek ödemeler çalışma düzenine uygun bir şekilde hesaplanmaktadır. Maaş kesintilerini lojman, bireysel emeklilik, yardımlaşma sandığı gibi kesintilerde hesaplanarak bakılmalıdır.

Cezaevlerinin kilitli kapıları ardında, infaz koruma memuru olmak, diğer devlet memurluklarından farklı bir meslektir. Ceza infaz kurumlarının diğer adı gardiyan memurluğu olarak bilinmektedir.
İnfaz koruma memurları nereye bağlıdır? Adalet bakanlığına bağlı ceza müdürlüklerine bağlı olarak çalışmaktadır.İnfaz koruma memuru olabilmek için KPSS’de en az 70 puan alma şartı bulunmaktadır. Koruma memurları adalet bakanlığınca göreve alınmaktadır. KPSS şartını taşıyan kişiler, adalet bakanlığının öngördüğü şekilde uygulamalı veya sözlü mülakata tabii olunmaktadırlar.

Mesleğe alınan İnfaz koruma memurları görevleri gereği, iç güvenlikten sorumlu memurlar olarak çalışmaya başlarlar. Cezaevinin her bölümünde görev yapılabilir kapasitede bir memurluktur. İnfaz koruma memurluğu saatleri, diğer devlet memurluğundan farklı işler. Devlet memurları hafta sonu çalışmazken, infaz koruma memurları hafta sonları çalışmaktadır. Genel olarak maaşlar, evli, bekar ve çocuklu olup olmasına bakılmaksızın, 3400 TL ‘den başlamaktadır. Net maaş üzerinden, evli ve çocuklu olup olmamasına göre maaşlarında değişiklik olmaktadır.

Adalet Bakanlığı 6 Bini Aşkın Ceza İnfaz Memuru Alımı

İnfaz koruma memurluğunda güncellenen bilgilere göre 6 bini aşkın memur alımı yapılacaktır. Memur alımı şartlarına göre KPSS den 70 taban puanı almış olmak gerekmektedir. İnfaz koruma memurları yani gardiyanlar, memur olurken, idari bölüm ve diğer birimlerde de memurluk yapabilmektedirler. Gardiyanlık memurluk ve sözleşmeli görev yapmak için, adalet bakanlığı adresinde yer alan duyuruları inceleyerek, gerekli şartlara ulaşabilirsiniz. Memur alımı yapacak kurumlar, sitelerinde gerekli şartları ve bilgileri detaylı şekilde vermektedir. İnfaz koruma memuru olmak isteyip şartları tutan memur adayları, alacakları maaş hakkında kesin bilgi almak için, hesaplama yapmaları gerekmektedir. Maaş hesaplaması yapılmadan önce, medeni hal ve çocuklu olup olmamasına bakılmaksızın net maaşın 2870 TL olduğunu bilmelidirler. Bu net maaş üzerinden hesaplama yapılmalıdır.

İnfaz koruma memurluğuna alımlar; kadrolu ve sözleşmeli alım olarak iki şekilde gerçekleşmektedir. Her iki şekildeki memurlukların maaşları arasında çok az bir fark vardır. Medeni hali bekar olan infaz koruma memuru 3000 TL, evli olup eşi çalışmayan ve 3290TL olarak belirlenmiştir. Bu maaşlar aile geçim indirimi eklenmeden hesaplanmış maaşlardır. Asgari geçim indiriminden yararlanabilmek için 3 evli ve 3 çocuk sahibi olup, eşin çalışmamış olması gerekmektedir.

Mezun olduğu okul 2018 Temmuz Maaşı 2018 Ocak Maaşı
Lisans (sözleşmeli) 3.021Türk Lirası 2.703 Türk Lirası
Ön lisans (sözleşmeli) 2.845 Türk Lirası 2.703 Türk Lirası
Ortaöğretim (sözleşmeli) 2.845 Türk Lirası 2.668 Türk Lirası
Kadrolu İKM 3.300 Türk Lirası 2.952 Türk Lirası

Yorum Yap
1 Yorum
  • Yaşar Akkurt Cevapla

    Öncelikle bilgilendirme için teşekkür ediyorum. İnfaz Koruma Memuru olma düşüncem vardı. Eğer ki istediğim gibi olursa çalışma koşulları benim için gayet uygun.

    11 Ekim 2017 at 15:47

Yorum Yap