New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Memur Maaşları

Ana SayfaMemur MaaşlarıSosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Memur Maaşları
26
Eyl
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Memur Maaşları

Sosyal güvenlik kurumu SGK ülkemiz içinde önemli kurumların başında gelmektedir. SGK da çalışmakta olan memurların da yoğunluk anlamında omuzlarındaki yükler birçok zaman artmakta ve en çok yorulan memur personellerimiz arasında gösterilmektedirler. Sosyal Güvenlik Kurumu memurlarının maaşları bu yıl ocak ayındaki yüzde 11 lik maaş artışıyla birlikte 3764 TL ye ulaştı. 2018 yılında 2900 tl civarındayken temmuz ayındaki artışında ardından Ocak 2019 tarihinde 3764 TL ye ulaşması gerçekten Sosyal Güvenlik Kurumu memurları için sevindirici bir haber. Özellikle hayatın bu denli pahalılandığı enflasyonun bu kadar arttığı günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu memurları hak ettiği tutarda güzel bir zam alarak 3764 TL maaşlarını Ocak ayından itibaren alacaklar.

Sosyal Güvenlik Kurumu, en yoğun kamu kurumlarının başında gelmektedir. Diğer kamu kurumlarına göre iş yoğunluğu çok daha fazla olmasına rağmen maaş düzeyleri açısından maalesef ki aynı seviyededir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Memur Maaşları

Sosyal Güvenlik kurumunda çalışmak isteyenlerin en çok merak ettikleri konulardan biri de bu kurumda çalışan memurların maaş durumudur. Birçok kişi bu kurumda çalışan memurların diğer kamu kurumlarındaki memurlardan daha yoğun çalıştığı için daha fazla maaş alacağını düşünse de bu düşünce oldukça yanlıştır. Kamu kurumları başında en yoğun olan kurumlar arasında başı çeken elbette ki Sosyal Güvenlik kurumudur. Diğer kamu kurumlarındaki memurlardan daha çok ve yoğun çalışmalarına rağmen Sosyal Güvenlik Kurumunda çalışan memurların maaşları da diğer memurlarla aynıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’na yeni işe başlayan memurlara verilen maaş şuan için 2.590 Türk lirasıdır. Ancak ek çalışma, mesai gibi durumlarda memurlara mesai ücretleri de verilmektedir. Bunun haricinde ek bir ödeme veya döner sermaye ödemesi gibi bir ödeme söz konusu değildir. Çalışma şartları diğer memurlardan çok fazla yoğun ve uzun olan Sosyal Güvenlik Kurumu memurlarının maaşlarında şuan için bir değişme mevcut değildir.

SGK İcra Memurları Maaşları

 İcra memuru kapsamındaki memur alımlarını Sosyal Güvenlik Kurumu bizzat kendisi yapmaktadır. İcra memurları diğer kamu çalışanları ve kamu memurlarından daha fazla iş yüküne, iş yoğunluğuna sahiptir. Ancak aldıkları maaş diğer memur statüsünde çalışanlar ile aynıdır. Temmuz 2017 tarihinde belirtilen icra memuru maaşları ise 2.671 Türk lirasıdır. Halen bu ücret üzerinde maaş almaya devam eden icra memurları ağır çalışma şartları gereği diğer memurlarla aynı hak ve maaşlara sahip olmaları açısından sıkıntı yaşamaktadır.

En Yeni Memur Maaşları

Memur maaşlarına genellikle düzenli olarak her yıl belirli oranlarda zam yapılmaktadır. Ancak bu zam oranı her kamu çalışanı olan her kamu statüsünde çalışan kişilere eşit olarak gelmektedir. Diğer memurlardan daha ağır şartlarda, daha yoğun ve uzun çalışan Sosyal Güvenlik Kurumu memurları ve icra memurları bu konu da oldukça şikayetçidir. Verilen emek ve zamanın karşılığı olarak diğer kamu memurları ile aynı maaşa sahip olan kurum memurları zam konusunda artış yapılmasını istese de diğer memur maaşları ile şuan için aynı seviyededir. Ancak diğer memur maaşlarından ekstra olarak Sosyal Güvenlik Kurumu memurlarına mesai başına mesai ücreti de ödenmektedir.

2018 Memur Maaşları

2018 yılındaki memur maaşlarına gözattığımızda ise, en düşük maaş oranlarında büyük bir artışın olmadığını görüyoruz. Buna göre en düşük kademede görev yapmakta olan memurlar bu yıl itibariyle aylık olarak  2.893 TL kazanmış olacak. Yani memurlara geçtiğimiz yıla nazaran %4 zamlı bir şekilde aylıklarını almış olacaklar.


Related Posts
Yorum Yap

Yorum Yap