New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq

2019 Müsteşarlık Maaşları

Ana SayfaMemur Maaşları2019 Müsteşarlık Maaşları
12
Eki
2019 Müsteşarlık Maaşları

Devlet memurları arasında en çok maaşı alan müsteşarlardır. Müsteşarlar bakanlıklarda, bakandan sonra gelen ve bakanın adına işleri yürütme yetkisine sahip memurlardır. Bakanların yetkilerini bakan yokken kullanarak işlerin yürümesini sağlamakta olan Müsteşarlar oldukça iyi bir maaşa sahiptir. 2019 yılı Müsteşarlık maaşı yüzde 11 e yakın aratarak ocak ayından itibaren 11.064 TL den 11.978 TL ye yükselmiştir. Bu da yaklaşık olarak 900 TL gibi bir maaş zammı demek oluyor. Günümüz şartlarına göre oldukça iyi bir miktar olan 11.978 TL için Müsteşarlık mesleğinin devletimiz için önemini göstermektedir. En düşük memur maaşının 3,400 TL lerde olması Müsterşalık maaşlarıyla arasındaki uçurumu göstermektedir. Müsteşarlık maaşları yüksek olduğu gibi emekli olduklarında da yine en yüksek emekli maaşlarını almaktadırlar.

Müsteşar olabilmeniz için bazı şartları yerine getirmeniz gerekir. Bu sayede ilgili kurumlarda çalışma fırsatınız olabilir. Devlet memurluğu kapsamı içerisinde müsteşarlık alanı en üstte yer alır. Ayrıca memur maaşlarında da en fazla maaş alınan alan da burası olarak yer alır. Atama yolu ile seçilirler. Bakanlıklarda çalışma faaliyetlerini sürdürürler. Herhangi bir siyasi yetkileri bulunmaz. Çalışma koşulları memurlar ile aynıdır. Müsteşar olabilmeniz için lisans mezunu olmanız gerekir. Ayrıca memurluktan da gelme şartı aranır. Kendi sorumluluğu içerisinde faaliyetlerini Bakana bağlı olarak sürdürür. Bakan değiştiği zaman müsteşarda değişir.

Müsteşarın Görevleri Nelerdir?

Müsteşar Bakandan sonra gelir. Atama işleminden sonra Bakanlık tarafından incelenen işleri imzalar ve faaliyete geçirilmesini sağlar. Doğrudan işlem yapmaya yetkisi bulunur. Bunun için Bakanın izin vermesi yeterli olur. Denetleme yetkisine de sahip olarak ilgili denetleme işlemlerini gerçekleştirir. Günümüzde en düşük memur maaşı 3,400 TL olarak yer alıyor. Müsteşarların maaş oranı ise daha yüksektir. Müsteşarın aldığı maaş tutarı 11.978 TL olarak bilinmektedir. Bu tutar yılda iki defa artış gösterir. Devletin belirlediği oran dahilinde artış yaşanır. Bu tutarlar 2019 yılı için geçerlidir. 2019 ilk yarısında  memur maaş artırımı oranları belirledikten sonra artış olacaktır.

Müsteşar Ne Kadar Maaş Alıyor 2019

Müsteşarların kıdem tazminat hakları da bulunuyor. Emekli oldukları zaman belirlenen tutar üzerinden kıdem tazminatı da alabiliyorlar. Bu tutar 4.000 TL olarak belirlenmiştir. Maaş tutarının 11.978 TL olması ile en yüksek memur maaşı olarak yer almaktadır. Atama yolu ile gelen müsteşarın görev ve sorumluluk alanı içerisinde hareket etmesi beklenir. Memur olarak başladıktan sonra kendinizi geliştirmeniz gerekir. Bunun için tüm yasal sürece hakim olmanız yükselmenizi daha da kolaylaştıracaktır. 2019 yılı Müsteşar maaş zam oranı açıklandı maaş’a 11.978 ve 15.000 tl arası oldu . Bu maaş tutarlarına asgari geçim indirimi de dahil tutarlardır. Müsteşar’ın emeklilik hakkı bulunuyor. Kanunlarda öngörülen emeklilik hakkını tamamladıktan sonra çalışma hayatını sonlandırabilir. Birde bakanlık değiştiği zaman müsteşar değişimi de yapılır. Başka bir yere ataması gerçekleştirilir.

Müsteşar yardımcısı maaşları ne kadardır?

Müsteşar yardımcıları ise müsteşarlara göre bir nebze daha düşük maaş almaktadır. Müsteşar yardımcıları 11.500 ile 13.500 arasında para kazanmaktadırlar.


Related Posts
Yorum Yap

Yorum Yap