New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq

2019 – Zabıt Katibi Maaşları

Ana SayfaMemur Maaşları2019 – Zabıt Katibi Maaşları
04
Eki
2019 – Zabıt Katibi Maaşları

2019 yılına sayılı günler kala memur ve çalışanlar hatta emeklilerin birçoğu maaşlara yapılacak olan zamları merak etmektedir. 2019 Zabıt Kâtibi maaşları bu yılın ilk döneminde ne kadar farklı ödenecek bu mesleği yapan kişiler tarafından merak konusu haline gelmektedir. 2019 yılında yeni maaş düzenlemeleri ile Zabıt Katibi maaşlarının ne olacağı hakkında yazımızın içeriğinde bilgi bulabilirsiniz. 2018 yılında Zabıt Katibi maaşları ne kadar ödeniyor? bu konu çalışanların lise lisans ve ön lisans olma durumlarına göre değişmekteydi. 2019 yılında da aynı kriterler dikkate alınarak maaş düzenlemeleri ile ilgili bilgiler sağlanmaktadır. Enflasyon zammına göre maaş farkı da belirlenecektir vergi dilimlerine göre belirlenen maaşlar bununla birlikte değişiklik gösterecek ve Ocak ayı maaşlarında 3400 TL gibi bir ücret memurlara ödenecektir.

Zabıt katipleri adliyelerde ve cezaevlerinde hizmet sunmakta olup, göreve gelmek için başvuru yapmaları gerekiyor. Adliye de Savcılık Kalemlerinde, Mahkemelerde ve İcra Müdürlüklerinde görev alarak çalışmaktadırlar. Zabıt katipleri alınırken hızlı klavye kullanımına son derece dikkat edilir. Çünkü Zabıt katipleri çoğu kurumda olduğu gibi yazı yazmaktadırlar ve klavyesinin oldukça hızlı olması son derece önemlidir. Fakat duruşma zamanları ve ifade zamanlarında hızlı yazı yazmaları gerekmektedir. Duruşma sırasında ifadeler zabıtlara geçirilirken çok hızlı olmak ve eksiksiz bir şekilde yazıları yazmak gerekiyor.

Zabıt Katibi Ne İş Yapar Ve Kriterleri Var Mı?

Zabıt Katibi alımına başvuracak adaylar eline geçecek ortalama maaş miktarını merak ederler. Son yapılan Temmuz 2018 yılı maaş zammı sonrasında eline geçen ne rakam katiplerde 3000 TL civarındadır. Ayrıca zabıt katiplerinin hangi işi yaptıkları ve hangi kurumlarda çalıştıkları merak konusudur bu bölüme başvuracaklar için. Ancak en çok kaç TL maaş alacakları ve zam oran farkları merak edilir. Günümüzde hızlı klavye kullanan kişiler bu mesleğe kolaylıkla başvuru yapabilirler. Hızlı klavye kullanımı bu meslek grubu için en önemli kriterlerin başında gelmektedir. Hızlı klavye kullanmak zorunda olan bu kişiler mahkemelerde ve duruşmalarda tüm ayrıntıları eksiksiz bir şekilde not etmek ve yazmak zorundadırlar.

Zabıt Katibi Maaşları ve Zabıt Katibi Alımı

Ayrıca derece ve kademelerine göre zabıt katipliği unvanlarında çalışan personellerin ayrıntılı maaş oranlarını görmek isterseniz, bu konuda detaylı inceleme yapabilirsiniz. Zabıt katibi alımları Adalet Bakanlığı ve bağlı/ilgili kurum ve kuruluşlarca açıktan alım yoluyla gerçekleşmektedir. Özellikle merkezi atama yoluyla yapılan genel memur alımlarının azalması sonrasında bu mesleğe olan talep önemli derecede artış göstermiştir. 2019 Ocak Zabıt Katibi Maaşları ocak itibariyle 3400-3764 TL olmuş olup, yan gelirleri ile bu rakam çok daha fazla olabiliyor. Bu maaş, bekar veya çocuğu olmayan kişiler için geçerli olup, kıdem ve diğer faktörlere göre değişkenlik göstermektedir. Katip olmak istiyor ve on parmak klavyeyi kullanarak oldukça hızlı klavye kullandığınızı düşünüyorsunuz, başvuru yaparak bu işe talip olabilirsiniz.


Related Posts
Yorum Yap

Yorum Yap