New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq

2019 OCAK Bekar Memur Maaşları

Ana SayfaMemur Maaşları2019 OCAK Bekar Memur Maaşları
07
Tem
2019 OCAK Bekar Memur Maaşları

Memur maaşlarının ne kadar zamlanacağıyla ilgili birçok söylenti bulunmaktaydı. Özellikle enflasyon oranlarının yüksek çıkmasıyla birlikte bekar memur maaşlarında büyük bir artış olacağı düşünülmekteydi. 2019 ocak ayında memur maaş zamları gerçekten iyi bir oranla artış gösterecek. Fakat enflasyona baktığımızda memurlar bu zamanda çokta hoşnut kalmadılar. Yaklaşık yüzde 11 civarında Ocak ayı maaş zammı alacak olan bekar memurlar için zam sonrasında 3764 TL kadar çıkan maaşlarına ortalama 400 tl gibi bir zam yansımış olacak. Memur maaşlarının 2019 ocak ayında yüzde 11 artmasının diğer bir nedeni ise memur sendikasıyla yapılan anlaşmanın bu şekilde olmasıdır. Yine temmuz ayında enflasyona göre tekrar zam yapılacak olup çocuklu olmayan memur maaşları tekrar artış gösterecektir.

Yetkili memur sendikası ile hükümet arasında 2018 yılında imzalanan memur toplu sözleşmesiyle, 2018-2019 yılına ait maaş zam oranları açıklanmıştı. İki yıllık zam anlaşmasının 2018 Temmuz memur zamları doğrultusunda yeni maş oranları da açıklandı. Buna bağlı olarak memurların alacakları tutarlarda ortaya çıktı. 2018 Temmuz ayından itibaren lisans düzeyi bekar memur maaşlarının son zam oranları doğrultusunda 3764 TL civarında olduğu açıklandı. Bu maaş oranları memur sendikası tarafından yeterli bulunmasa da devlet ve memur sendikası bu oranda anlaşma sağlamışlardır. Bu anlaşma sonrasında ise en düşün beka memur maaşlarının 3764 TL olarak belirlenmişti. Günümüz de bu maaş oranları hakkında kimileri memnun olurken, kimileri ise memnun olmamaktadır. 2018 Temmuz maaş oranları kapsamında alınan ücretler de evli bekar farkları ve eğitim durumuna göre oranlar değişkenlik gösterebilmektedir.

2019 Temmuz Maaş Oranları Nasıl Belirleniyor?

2018 yılında devlet ve memur sendikası tarafından yapılan görüşmeler sonucunda ortaya çıkan rakamlar birçok kesimi memnun etmese de en düşün memur maaş oranı 3764 TL olarak belirlenmişti. Peki, memur maaşlarında eğitim durumu ve evli – bekar durumu maaş oranlarını etkiler mi? Her meslek grubunda olduğu gibi memurlar arasında ki eğitim seviyesi ve evli – bekar durumları da maaş oranları belirli tutar aralıklarında değiştirmektedir. Memurlar arasında maaş skalasına göre belirlenen bu tutarlar, öğrenim düzeyinin etkisi yok denecek kadar az olsa bile maaş oranları arasında belirli farkların oluşmasına neden olabilmektedir. Ön lisans ve lise bekar memur maaşları arasında 5-100 TL gibi daha düşük bir fark oluşmasına neden olmaktadır.

Maaş Zam Oranları İçin Her Yıl Görüşmeler Yapılıyor

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kapsamında yer alan 14/2’den göreve yeni başlayan memurlar eğer ilköğretim(ortaokul) mezunu ise en düşük maaş oranı ile başlıyor. Bunun yanı sıra, bekar ve çocuksuz personel en düşük memur olarak 3764 TL maaş almaktadır. Günümüzde maaş oranları devlet ve yetkili memur sendikası tarafından sıkı bir şekilde görüşmelerin yapılmasına şahit olmaktayız. Bu oranlar her yıl yapılan görüşmeler sonrasında değişmektedir.

2019 ocak ayından sonra yeni başlayan lisans düzeyi bekar memur maaşı; 3764 TL civarındadır.

Memurlar arasında maaş skalasına öğrenim düzeyinin etkisi yok denecek kadar az olduğu için önlisans ve lise bekar memur maaşları 3764 TL rakamından sadece 5-10 TL gibi daha düşük seviyelerdedir.


Related Posts
Yorum Yap

Yorum Yap